Την στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα αλλαγής φύλου ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ανέφερε: «Εμείς είπαμε και το πρώτο άρθρο και επί της αρχής που το ψηφίσαμε είμαστε υπέρ και κατά του ρατσισμού και υπέρ το νομοσχέδιο να διέπει όλες αυτές τις σχέσεις ειδικά των διεμφυλικών και προσωπικά είμαι κατά του χειρουργείου και της κατακρεούργησης των ανθρώπων για να αποδείξουν το φύλο τους. Δεν θα το ψηφίσω. Είναι ξεκάθαρο το έχουμε πει πολλές φορές».

Ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για δόλο τονίζοντας ότι: «Το νομοσχέδιο αυτό αφήνει παράθυρο για γάμους ομοφύλων επειδή δεν υπάρχει νόμος. Εδώ μπορεί να υπάρξει και δόλος».

«Είπα πάρτε το νομοσχέδιο πίσω να το δούμε όλο μαζί και να έρθει ένα καινούριο νομοσχέδιο, το οποίο να διέπει τις σχέσεις των ομόφυλων μαζί με το γάμο και την τεκνοθεσία να το λέει μέσα, να το λέει ευθέως», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στον αν ο Πάνος Καμμένος έδωσε εντολή για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές απάντησε: «Δεν υπάρχει κομματική πειθαρχεία, είναι κατά συνείδηση η ψήφος και κατά κοινή λογική. Κοινή γραμμή είναι ότι θα πρέπει να είμαστε ανεκτικοί στην κοινωνία, να είμαστε δίκαιοι και αντιρατσιστές και να μην έχουμε φοβικά σύνδρομα».