Την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και STAR, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνίας, κάνοντας λόγο για «μονότονους και προβλέψιμους» χαρακτηρισμούς από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Παππάς, ανέφερε ότι «οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία δεν προκαλούν εντύπωση. Το αντίθετο. Είναι οι ίδιοι, μονότονοι και προβλέψιμοι» σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στις αιτιάσεις πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πρόταση για “πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος” και ότι το “ΕΣΡ θα κρίνει” σχετικά, θα πρέπει να ενημερώσουμε τη Νέα Δημοκρατία πως η ανεξάρτητη αρχή έχει ήδη κρίνει» προσθέτει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ο οποίος υπογραμμίζει ότι το ΕΣΡ έχει γνωμοδοτήσει τόσο για τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών όσο και για το ύψος της τιμής εκκίνησης, η οποία ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Σημειώνει επίσης πως «στις αναφορές περί “αντισυνταγματικότητας” του νόμου 4339/2015, κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί» και υπογραμμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πλέον την πλειονότητα των άρθρων του».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η ΝΔ έχει υπερψηφίσει τα άρθρα 6 (Ασυμβίβαστες ιδιότητες και πόθεν έσχες υποψηφίων), 7 (Τεχνολογικός εξοπλισμός και κτηριακή υποδομή αδειοδοτημένων σταθμών), 8 (Περιεχόμενο εκπεμπόμενου προγράμματος), 9 (Απασχολούμενο προσωπικό), 10 (Οροι συμμετοχής), 13 (Διαδικασία δημοπρασίας), 14 (Οροι χορηγούμενων αδειών) και 15 (Λόγοι ανάκλησης αδειών).

Και καταλήγοντας επισημαίνει: «Το ερώτημα παραμένει: Η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται τις επιταγές του Συντάγματος, τις αποφάσεις του ΣτΕ, την εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων του ΕΣΡ; Δε ζητήσαμε από την ίδια να μας πει τι σέβεται και τι όχι. Ζητάμε εκ νέου να μάθουμε εάν υποστηρίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και να καταβληθεί τίμημα. Απλά, καθαρά και ξάστερα. Και ας προσθέσει όσους χαρακτηρισμούς επιθυμεί».