Σε συνέντευξή του στον 9,84 ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γ. Μανιάτης δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα τελευταία ανοίγματα της Κουμουνδούρου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει κανένας να εμπλακεί σε αυτή τη συζήτηση, διότι «απέναντί μας έχουμε αυτό το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα το οποίο πρέπει να υποστεί στρατηγική ήττα στις επόμενες εκλογές». Συμπλήρωσε πως «όλες αυτές οι σκέψεις ή οι προτάσεις απευθύνονται από μία παράταξη και από στελέχη τα οποία βρίσκονται σε πολιτικό πανικό, διαπιστώνουν ότι έχουν καταρρεύσει κοινωνικά και δημοσκοπικά και προσπαθούν να πιαστούν από τη σανίδα της Σοσιαλδημοκρατίας»

Όσο για την εκλογική στόχευση του νέου προοδευτικού κινήματος, διεμήνυσε πως «ο χώρος της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να γίνει αυτό που απαιτεί η κοινωνία. Ο εναλλακτικός πυλώνας διακυβέρνησης της χώρας».

Επανέλαβε την πρότασή του για 13 περιφερειακές τηλεμαχίες και 2 κεντρικά για την ανεργία και τις επενδύσεις.

«Έχω καταθέσει πρόταση να προχωρήσουμε σε ντιμπέιτ στις Περιφέρειες της χώρας. Δεν γίνεται να υπάρχουν μονόλογοι ανάμεσα στους υποψηφίους. Ποιος φοβάται τη δημοκρατία; Ποιός φοβάται τον διάλογο, την κοινωνία;» ανέφερε ο Γιάννης Μανιάτης.