«Ανασυγκρότηση χωρίς πρωτογενή τομέα δεν μπορούμε να έχουμε σε μια χώρα που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα στον αγροτικό χώρο, που μπορούν να βοηθήσουν, αποφασιστικά». Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε σήμερα το μεσημέρι από την Καρδίτσα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Όπως είπε, η ανάδειξη του κλάδου της κτηνοτροφίας σε συζήτηση, σήμερα, στην Καρδίτσα, εντάσσεται στο πλαίσιο του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί, με την παρουσία του πρωθυπουργού, στις 10 και 11 Οκτωβρίου, με αναφορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Επίσης ο κ. Αποστόλου επεσήμανε ότι πλέον αποτελεί κοινή αντίληψη, ότι η χώρα μας, μπαίνει σε μια καινούργια διαδρομή.

«Ήδη, όλοι έχουν αποδεχθεί ότι βγαίνουμε από την κρίση και θα έλεγα, περισσότερο, κόμμα, κυβέρνηση και οι συνεργαζόμενοι στην κυβέρνηση, έχουμε την πεποίθηση ότι λίγο να τρέξουμε το κομμάτι της ανάπτυξης, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, να είναι πλέον οριστική η έξοδός μας από την κρίση» είπε ο κ. Αποστόλου, τονίζοντας την σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Αναφερόμενος στο Νομό Καρδίτσας είπε ότι εξίσου σημαντική δραστηριότητα με την φυτική παραγωγή είναι και η κτηνοτροφία, προσθέτοντας:

«Εμείς θέλουμε και να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις προτάσεις που έχουμε για την κτηνοτροφία, αλλά κυρίως, πάνω από όλα, γιατί πιστεύουμε ότι έχοντας μια ποιοτική υπόσταση στα προϊόντα της κτηνοτροφίας, μπορούν να αποτελέσουν, όχι απλά το εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά κυρίως και για τη μεγάλη μάχη, που θα δώσουμε και προς την κατεύθυνση πλήρους κάλυψης της διατροφικής επάρκειας. Ξέρετε ότι εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα ιδιαίτερο, με τα ζωϊκά προϊόντα».

Επίσης ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν στη διεθνή σκηνή τα προϊόντα του αγροτικού και ιδιαίτερα του αγροτοδιατροφικού χώρου, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουμε το έλλειμμα που έχουμε, ιδιαίτερα στο εμπορικό αγροτικό ισοζύγιο.