«Ας μη μένουμε στα τεχνικά θέματα της εκλογικής διαδικασίας. Να δούμε τη μεγάλη εικόνα, κι αυτή είναι τα πραγματικά προβλήματα του πολίτη». Αυτήν την πρόταση έκανε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην πολιτικοποίηση της διαδικασίας και στη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων, ώστε «να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τους πολίτες και για την παράταξη. Όπως τόνισε, «οι υποψήφιοι δεν πρέπει να ασχολούνται με τα διαδικαστικά. Η επιλογή του Νίκου Αλιβιζάτου, ενός ανθρώπου που προτείναν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διασφαλίζει πλήρως τη διαφάνεια των διαδικασιών, οπότε η επιτροπή θα βρει μία λύση σε διαφορά τεχνικά θέματα που προκύπτουν».

Για το επίμαχο θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «πρώτα πρέπει να προκύψει μία διαδικασία με απόλυτα διαφανείς όρους κι εάν μπορεί να δοθεί η δυνατότητα, κυρίως μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, να συμμετέχουν οι πολίτες που τα τελευταία χρόνια έφυγαν στο εξωτερικό. Θα είναι σημαντική η συμβολή τους γιατί βλέπουν τα ελληνικά πράγματα μέσα από ένα άλλο μετερίζι και νέες εμπειρίες».

Τέλος, υποστήριξε ότι οι υποψήφιοι πρέπει να περιοριστούν στα πολιτικά ζητήματα και υπογράμμισε: «Είναι τέτοια η πίεση των πολιτών, που θέλουν μία άλλη προοδευτική λύση, πριν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που όλα τα τεχνικά ζητήματα θα ξεπεραστούν. Όποιος εμμένει σε αυτά -διότι θεωρεί ότι έχει πολιτικό όφελος- κάνει λάθος».