Μάχη για είσοδο στη Βουλή θα δώσουν αρκετά κόμματα σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Στη σφυγμομέτρηση η ΝΔ εμφανίζει διαφορά 13 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του κυβερνώντος κόμματος, που πάντως έχει μειωθεί κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ΠΑΜΑΚ, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναδεικνύεται σε τρίτη πολιτική δύναμη σε πεντακομματική Βουλή.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% έναντι 33% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (από 15%), 7,5% σημειώνει η ΔΗΣΥ (από 6%), 7% η ΧΑ (σταθερό ποσοστό), 6,5% καταγράφει το ΚΚΕ (έναντι 7,5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση).

Το ενδιαφέρον παρουσιάζεται σε κόμματα που βρίσκονται μέσα στη Βουλή, ωστόσο η δημοσκόπηση τα δείχνει εκτός.

Ειδικότερα 2% συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη από 2,5% στην προηγούμενη μέτρηση, 2% συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου και 1% Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, από 2% στην προηγούμενη μέτρηση. «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 8,5% των ερωτηθέντων, ενώ 16,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Για την εκλογή νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά το 58% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα, 17,5% λίγο, 15% αρκετά, 8% πολύ ενώ 1,5% απαντά στο ερώτημα «δεν ξέρω/δεν απαντώ».