Επιφυλάχθηκε να απαντήσει για τον αν θα στηρίξει η Ένωση Κεντρώων την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ο εισηγητής του κόμματος, Μάριος Γεωργιάδης. Σημείωσε, μάλιστα, ότι «η ΕΚ δεν αρέσκεται στο σπορ της ανθρωποφαγίας και του δημόσιου κανιβαλισμού συγκεκριμένων προσώπων». Όμως, τόνισε πως «τα ΜΜΕ στο εξωτερικό στάθηκαν στην ιδιότητα του υπουργού και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για κουκούλωμα, δημιουργώντας έτσι άσχημες εντυπώσεις τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον στρατό».

Υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να παίζονται πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες της δικαιοσύνης, δεν γίνεται δηλαδή να κατηγορείται κάποιος με αβάσιμα στοιχεία, μόνο και μόνο για να αποκομίσει κομματικό όφελος κάποια παράταξη».

«Αν ο κ. Καμμένος και ο κάθε πολιτικός συνομιλεί με ισοβίτες, είναι μια υπόθεση προς διερεύνηση. Τελεία και παύλα», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Η οποιαδήποτε εξεταστική επιτροπή και η δικαιοσύνη, εκείνο που οφείλουν να διερευνήσουν είναι αν οι αποδεδειγμένες πράξεις του κ. Καμμένου σημαίνουν κάτι άλλο. Κάτι που να αφορά παράνομη ή παράτυπη πράξη».

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κοιτάζει σαν «ξερολούκουμο» αυτήν την υπόθεση, μόνο και μόνο για να «ξηλώσει» τους ΑΝΕΛ, μήπως και έρθει στην εξουσία.

«Η πτώση της κυβέρνησης όμως πρέπει να γίνει με θεμιτά και δημοκρατικά μέσα. Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να ενδιαφέρεται αν ο κ. Μητσοτάκης βιάζεται να στρογγυλοκάτσει στην καρέκλα του πρωθυπουργού. Οι θεσμοί είναι θεσμοί και ο κοινοβουλευτισμός απαράβατη αξία στη δημοκρατία», είπε.

Τέλος, ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι είναι «υπέρ της διερεύνησης αληθινών και εξακριβωμένων στοιχείων τα οποία καταδεικνύουν έκνομες πράξεις και παραλείψεις και κάλεσε τον υπουργό Άμυνας «να δείξει γενναιότητα και να συναινέσει σε αυτή την κατεύθυνση».