Για «κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων υπερπατριωτών» κάνει λόγο το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, απαντώντας στα σχόλια και την κριτική που δέχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου με την απόφασή του να στείλει προσωπική πρόσκληση στον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να παραβρεθεί στο πάνελ της εκδήλωσης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Νέα Υόρκη.

«Τα κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων “υπερπατριωτών”, με αφορμή την παρουσία του κ. Ακιντζί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι απολύτως υποκριτικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Επίσης, επισημαίνεται ότι ουδείς «έδωσε βήμα» στον κ. Ακιντζί καθώς «όλοι όφειλαν να γνωρίζουν ότι, ο κ. Ακιντζί, ως εκπροσωπών την τουρκοκυπριακή πλευρά, ήταν προσκεκλημένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού».

Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ επισημαίνει: «Στη Νέα Υόρκη, παρουσία Ακιντζί, εξέφρασε τα συμφέροντα του Κυπριακού λαού, όπως πριν από λίγα χρόνια, παρουσία περίπου 5.000 Τούρκων διπλωματών και του ιδίου του Ερντογάν, εξέφρασε τα εθνικά συμφέροντα, στη μακρινή Ανατολία, στο Ερζερούμ. Εκεί. Παρουσία όλων. Όχι κρυπτόμενος.

Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Έτσι αγωνίζεται κανείς».