Στην ΝΔ επιτέθηκε, η εκπρόσωπος Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στη σκιά της βύθισης του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ, τονίζοντας ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτερυσης, περισσότερο ενδιαφέρεται να δημιουργήσει φασαρία παρά να δει τι ακριβώς έφταιξε.

Επισημαίνοντας την ανάγκη της αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου η κ. Σβίγκου ζήτησε «να διερευνηθεί πλήρως το συμβάν και πώς καταλήξαμε στη βύθιση, γιατί επέβαιναν δύο άτομα και όχι όσα θα έπρεπε, για ποιο λόγο δεν τηρήθηκε το πλαίσιο το οποίο προβλέπεται από τη νομοθεσία. Τίποτα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι. Ήδη υπάρχουν και εισαγγελικές έρευνες και ΕΔΕ οι οποίες το επόμενο διάστημα θα δώσουν τις απαντήσεις. Και βέβαια θα πρέπει και τα κόμματα να κάνουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση σχετικά με το τι έχει πάει στραβά ως προς τους ελέγχους και τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στο νομοθετικό πλαίσιο» τόνισε..

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερωτηθείσα για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, απάντησε «επειδή έγινε μια πολύ πλούσια συζήτηση με ερωτήματα σοβαρά και από τους δημάρχους και από τους υπόλοιπους φορείς, οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους τρεις υπουργούς νομίζω ότι ήταν επαρκείς, για τους χρόνους στους οποίους ενήργησαν οι αρμόδιες αρχές» .

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής υπογραμμίζοντας «μου έδωσε την εντύπωση ότι ήρθε απλώς για να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου.. Δεν κατατέθηκε καμία πρόταση για τη διερεύνηση και καμία πρόταση για το τι μέλλει γενέσθαι από δω και πέρα».

«Σε κάθε περίπτωση πάντως» πρόσθεσε η κ. Σβίγκου «ακριβώς επειδή είναι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα και απευθύνομαι στην αξιωματική αντιπολίτευση η οποία θεωρώ ότι, με τις συνεχείς επικλήσεις της για παραίτηση του κ. Κουρουμπλή, δείχνει ότι περισσότερο θέλει να δημιουργήσει φασαρία έτσι με φωνές και με κραυγές, παρά να κοιτάξουμε να δούμε σοβαρά το τι έφταιξε». Σημείωσε επίσης ότι «Ο κ. Κουρουμπλής, όπως και ο κ. Σαντορινιός, όπως και ο κ. Φάμελλος στον τομέα του Περιβάλλοντος έχουν εξαγγείλει και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε και συγκεκριμένα νομοθετήματα για την αυστηροποίηση του πλαισίου. Κι εκεί περιμένουμε τη ΝΔ να καταθέσει κι εκείνη τις προτάσεις της κι αν όντως εννοεί ότι θέλει να υπάρχει σοβαρότερος και μεγαλύτερος έλεγχος, θα δούμε αν είναι διατεθειμένη να το κάνει».