Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και περισσότεροι από 60 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται να συμμετάσχουν με ομιλίες στο Thessaloniki Summit 2017 που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 5 και 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη φετινή «Σύνοδο της Θεσσαλονίκης», που στόχο έχει ν’ αναδείξει τα ρεαλιστικά προς αξιοποίηση συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και ειδικότερα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με την εταιρεία «Συμεών Τσομώκος ΑΕ».

Το «Thessaloniki Summit 2017», με τίτλο «Ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο», διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου. Στο επίκεντρο της φετινής «Συνόδου της Θεσσαλονίκης» θα τεθούν η ευρωπαϊκή πολιτική για τη βιομηχανική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, οι επενδυτικές ευκαιρίες και η επιχειρηματική καινοτομία.

Φέτος θα πραγματοποιηθούν επίσης παράλληλες επτά ταυτόχρονες συνεδριακές εκδηλώσεις, τις οποίες διοργανώνουν οι εξής φορείς: όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, Ελληνική Παραγωγή-Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη, διαΝΕΟσις, δήμος Θεσσαλονίκης, Αμερικανική Γεωργική Σχολή και Enterprise Europe Network Hellas.

Το «Thessaloniki Summit 2017» πραγματοποιείται επίσης με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO και του Enterprise Europe Network Hellas.