Στην Κρήτη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα πραγματοποιήσει ομιλίες στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο Ηράκλειο, και την επόμενη ημέρα στο φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της ΕΕ», στα Χανιά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο και στις 6 το απόγευμα θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για τη σύνοψη του Περιφερειακού Συνεδρίου με τους υπουργούς που συμμετείχαν στις εργασίες του, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Η σύσκεψη θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Αστόριας.

Στις 7 και μισή το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τα Χανιά, όπου στις 10 το πρωί θα απευθύνει ομιλία στο φόρουμ «Καθαρή ενέργεια για τα νησιά της Ε.Ε». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Κέντρο Μεσογειακής Αρχιτεκτονικής.