«Από θέση αρχής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να “πειράζονται” οι χαμηλές συντάξεις, οι συντάξεις των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων» ανέφερε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στον τ/σ Blue Sky ερωτηθείσα σχετικά με τη νέα εγκύκλιο του ΕΦΚΑ που προβλέπει αυστηρότερες διατάξεις για τους συνταξιούχους που απασχολούνται.

Επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί ολοκληρωμένα μετά τη μελέτη της συγκεκριμένης εγκυκλίου, προσθέτοντας «σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Σημείωσε ότι τη σύνταξη-φιλοδώρημα καθιέρωσε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, προσθέτοντας «στο κράτος όμως υπάρχει συνέχεια, υπάρχουν δεσμεύσεις. Με το μνημόνιο κάποιες από αυτές αποτρέψαμε, κάποιες άλλες όμως δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε».

«Έπρεπε να έρθει ένας νόμος για το ασφαλιστικό, ο νόμος Κατρούγκαλου με τις ελλείψεις του, με τις αδυναμίες του. Αλλά έπρεπε να έρθει ένας νόμος γιατί το ασφαλιστικό κατέρρεε» ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου.

Αναφορικά με τη δήλωση Ντομπρόβσκις ότι «η φορολογία ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης» είπε πως «η Ελλάδα είχε τρεις επιλογές: η πρώτη ήταν να εξοικονομηθούν πόροι από περαιτέρω περικοπές μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο, μια επιλογή που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Η δεύτερη ήταν η πρόταση από τους δανειστές για ένα μεγάλο ποσοστό αύξησης στην τιμή του ρεύματος και του νερού. Και η τρίτη επιλογή ήταν να “σπάσει” η φορολογία σε μικρότερα ποσοστά και σε περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες, αυτή που εφαρμόζεται».

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «παρέλαβε τη χώρα με ένα χρέος το οποίο έπρεπε να αποπληρώνει σε πολύ υψηλά ποσά και σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα. Τα χρήματα όμως δεν έβγαιναν για να μπορεί να γίνει αυτό, παρότι αποτρέψαμε κάποιες από τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης».

Ερωτηθείσα για τις επενδύσεις, την ιδιωτική πρωτοβουλία και την Eldorado Gold, απάντησε πως οι ΑΝΕΛ τάσσονται υπέρ των επενδύσεων και της υγιούς επιχειρηματικόττας, και αναφέρθηκε στα δύο νομοσχέδια που θα καταθέσουν, όπως ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος στη ΔΕΘ, για την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και στις «πολλές πρωτοβουλίες για επενδύσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση την οποία στηρίζουμε».

«Η θέση μας είναι σαφής Λέμε “ναι” στις επενδύσεις, αλλά όχι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Και να μην είναι το κόστος μεγαλύτερο από το όποιο όφελος. Ειδικά για την Εldorado μπορεί σήμερα να διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στις Σκουριές, αλλά μεθαύριο θα είναι ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος της περιοχής αν η συγκεκριμένη εταιρεία δεν συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό και το ελληνικό δίκαιο» κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.