«Το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μας έβγαλε από το ευρώ, όπως κινδύνευε να γίνει, με βάση το αρχικό πιστεύω της, είναι μία νίκη, νίκη του ρεαλισμού. Αλλά δε νομίζω, ότι όλοι οι οπαδοί και οι βουλευτές πιστεύουν σε αυτό που κάνουν», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Μέσα του βρίζει την Ευρώπη, ο βουλευτής αναθεματίζει μέσα του αυτά που ψηφίζει, δεν πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις, κάνουν αγγαρεία για να παραμείνουν στην εξουσία, να μην τους πουν προδότες, ότι έριξαν την κυβέρνηση» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6.

«Άκουσα τη βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βγήκε και είπε για νίκη, που θα φύγουν οι ξένοι, αναφερόμενη στην επένδυση της Eldorado. Ένας χάος υπάρχει κι εκεί. Ούτε να είστε σίγουροι ότι θα δοθεί και η άδεια η σοβαρή για τις Σκουριές, που δεν έχει υπογραφεί. Θα περιμένει ο επενδυτής, πότε θα ξυπνήσει ο Σταθάκης για να υπογράψει τις άδειες; Ο επενδυτής στο μεταξύ ξοδεύει, αυτό δεν καταλαβαίνει ο κάθε Σταθάκης. Και μόνο αυτό σαμποτάρει τη χώρα», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Σχετικά με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα «ηρωικής εξόδου» του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση, ο κ. Λεβέντης απάντησε:

«Αν ένα κόμμα αποφασίσει να συγκυβερνήσει, όπως η Γεννηματά που θα πάει με τον Μητσοτάκη μεθαύριο, κάνει μία συμφωνία. Αν τη χαλάσουν, θα γκρεμιστούν και οι δύο. Ο Καμμένος δεν έχει περιθώρια να φύγει από την κυβέρνηση. Εγώ γυρίζω όλη την Ελλάδα, βλέπετε πουθενά οπαδούς του; Και αυτό που του έδωσαν προχθές (το ποσοστό), του το έδωσε μία δημοσκόπηση-μαϊμού.

Αν ο Καμμένος δεν μπει στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ξαναδεί τα λουλουδάδικα του Συντάγματος. Δεν θα πιάσει το 3%, αφού έπιασε τα μνημόνια θα καταστραφεί. Όποιος πιάνει μνημόνια, καταστρέφεται. Τον Καμμένο δεν τον παίρνει πίσω ούτε η ΝΔ, γιατί κράτησε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ δύο χρόνια τώρα.

Έχει συμφωνήσει με τον Τσίπρα, αν τα δημοσκοπικά του ευρήματα είναι στο 1-1,5%, να τον βάλει στο Επικρατείας. Αμφιβάλετε ότι το έχουν συμφωνήσει; Ο πιο πιστός βουλευτής του Τσίπρα, είναι ο Καμμένος.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία, ο ίδιος δήλωσε ότι είναι «δύσκολο να συνεργαστούμε με τον Μητσοτάκη. Το πρώτο που θα κάνει είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, να τον κάνει πιο ενισχυμένο, κι αυτό για μένα είναι casus belli».