Στη συμπλήρωση των τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Η κοινωνία απαιτεί την άμεση ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης της Χ.Α. χωρίς άλλες καθυστερήσεις και ολιγωρίες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και στη συνέχεια τονίζει ότι «η καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των άλλων εγκλημάτων της Χ.Α. αποτελεί αναγκαίο βήμα για την δικαίωση του αγώνα κατά του ναζισμού και του φασισμού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στην ανακοίνωση του ότι «η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβριο του 2013, αποκάλυψε στην ελληνική κοινωνία την εγκληματική ταυτότητα των απόγονων του Χίτλερ». Αναφέρει ότι «στο πρόσωπο του νεαρού καλλιτέχνη από το Κερατσίνι, η Χρυσή Αυγή αντίκρισε τον αγώνα μιας ολόκληρης γενιάς για κοινωνική δικαιοσύνη, γι’ αυτό και επέλεξε να τον εξοντώσει».

«Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καθίσταται αναγκαία για τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει πως «το καθήκον αυτό δεν αφορά το παρελθόν, αλλά το παρόν και το μέλλον για μια κοινωνία με δημοκρατία και αλληλεγγύη».