Κινήσεις για να ξεφύγει από την εσωστρέφεια αναζητεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας του «Αγία Ζώνη ΙΙ» ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με αποτέλεσμα ακόμη και τα σενάρια ανασχηματισμού να επανέρχονται στο προσκήνιο, μολονότι ο πρωθυπουργός δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη πως το μόνο που τον απασχολεί είναι η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης έως το τέλος του έτους.

Στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής αντεπίθεσης που στοχεύει και να ακυρώσει την εμφάνιση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός συγκαλεί σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός αποφασίσει να κάνει τελικά ανασχηματισμό υπάρχουν πολλοί υπουργοί που θα αλλάξουν, ωστόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως ήταν έτοιμος να κάνει κίνηση με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, μετά την υπόθεση με το Αγία Ζώνη ΙΙ, ωστόσο δεν το έπραξε καθώς θα φαινόταν ότι σύρεται πίσω από την αντιπολίτευση που ζητούσε και ζητάει την καρατόμησή του. Βέβαια στο πλαίσιο ενός ανασχηματισμού η απομάκρυνση του κ. Κουρουμπλή θα είναι πιο εύκολη για τον πρωθυπουργό.