Διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ακόμα και αν κερδίσει την αυτοδυναμία, θα επιδιώξει η Νέα Δημοκρατία μετεκλογικά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπεριλαμβάνεται στα κόμματα με τα οποία θα θελήσει να συνεννοηθεί μετεκλογικά.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν είναι σαφές το πολιτικό τοπίο που θα προκύψει με τον νέο φορέα στην Κεντροαριστερά ενώ για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σχολίασε πως ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο «που κινείται στα δεξιά της ΝΔ» καθώς «τους ενώνει ο αχαλίνωτος λαϊκισμός και η αγάπη για την εξουσίας».

«Είμαι ένας μετριοπαθής φιλελεύθερος πολιτικός. Το να παρουσιάζεται η ΝΔ ως ακροδεξιά παράταξη είναι τουλάχιστον αστείο. Πολύ περισσότερο από εκείνους που συνεργάστηκαν με την Χρυσή Αυγή για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2015 και να οδηγηθούμε σε εκλογές» τόνισε ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν ακραία στοιχεία στο κόμμα του.

Προανήγγειλε πρότασή του, στην αναθεώρηση του Συντάγματος, για αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις βουλευτικές εκλογές και εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις επόμενες εκλογές θα υπάρξει πλειοψηφία ώστε να αποφευχθεί νέα αναμέτρηση με απλή αναλογική. «Ο εκλογικός νόμος θα ξαναλλάξει», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «δεν ξέρω αν θα έχουμε πλειοψηφία 200 εδρών, αλλά θα προτείνουμε ένα νέο και καινοτόμο εκλογικό σύστημα με στοιχεία ενισχυμένης αναλογικής που όμως δεν θα είναι απλή αναλογική».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο μητρώο στελεχών της ΝΔ λέγοντας πως από την πρώτη στιγμή ακολουθεί πολιτική ανανέωσης του κόμματος. «Θα βλέπετε όλο και πιο πολλά νέα πρόσωπα. Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους. Κάνω άνοιγμα στην κοινωνία, δεν πιστεύω στις διαχωριστικές γραμμές, θα δείτε εξωκοινοβουλευτικά στελέχη στην κυβέρνησή μου και πρόσωπα που θα σας εκπλήξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.