Τη σημασία της απλοποίησης των αδειοδοτικών διαδικασιών για τις επιχειρήσεις, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι κανείς επενδυτής δεν θα βάλει τα χρήματά του αν δεν γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα κίνησης της επένδυσής του. «Εμείς πιστεύουμε στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας για να προσφέρουμε υψηλή και ποιοτική ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Ο κόσμος της ιδιωτικής οικονομίας δεν μας είναι ξένος, δεν τον ανακαλύπτουμε τώρα» σημείωσε.

«Καμία χώρα δεν θα άφηνε αναξιοποίητο τον ορυκτό της πλούτο στο όνομα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τρόποι να προστατευθεί το περιβάλλον από αυτές τις δραστηριότητες. «Οι επενδύσεις αυτού του είδους είναι θετικές για την απασχόληση και για τα δημόσια έσοδα», κατέληξε.

Αμφισβήτησε την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια», που υπόσχεται ο πρωθυπουργός, και προσέθεσε ότι η χώρα θα είναι δεσμευμένη σε ένα αυστηρό πλαίσιο και μετά το 2018. «Η καθαρή έξοδος είναι μόνο στα χαρτιά» ανέφερε.

Τόνισε  ότι είναι καλό η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές και σημείωσε ότι αυτό θα είχε γίνει αν δεν είχε μεσολαβήσει το πρώτο εξάμηνο ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο εξάμηνο του 2015. «Η περιπέτεια αυτή μας στοίχισε 100 δισ. ευρώ και δύο μνημόνια. Όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα για την χώρα. Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι διαρκές αίτημα που θα μας συνοδεύει μέχρι τις εκλογές», προσέθεσε. «Οι εκλογές είναι η προϋπόθεση για να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν και να κοιτάξουμε στο μέλλον».