Την άποψη ότι η κυβέρνηση «αυτοϋπονομεύεται στο θέμα των επενδύσεων» εξέφρασε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης. Ενώ εκτίμησε πως θα υποχωρήσει και πάλι στο θέμα της Eldorado, «εν τω μεταξύ, όμως, η ζημιά θα έχει γίνει»

«Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Προφανώς οι κανόνες δικαίου είναι σεβαστοί, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορεί να αγνοεί κανείς ότι για να δημιουργήσουμε νέες δουλειές ένα είναι το βασικό εργαλείο: οι ιδιωτικές επενδύσεις», διεμήνυσε μέσω δηλώσεών του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», οι οποίες θα δημοσιευθούν αύριο,.

Αναφορικά με την περιβαλλοντική ζημιά στον Σαρωνικό, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «σαφείς πολιτικές ευθύνες», για τις οποίες όμως «ουδείς παραιτείται».

Επίσης ανέφερε ότι οι συμφωνίες με τους εταίρους «δεν είναι γραμμένες σε πέτρα», και η ΝΔ εφαρμόζοντας γρήγορα ένα δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, θα μπορέσει να πείσει για την σοβαρότητα και την αποφασιστικότητά της, ώστε να βελτιώσει εν συνεχεία την διαπραγματευτική θέση της.