Διπλωματικός πυρετός φαίνεται ότι επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργό με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μάλιστα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι η συνάντηση θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο και πλέον οι δύο πλευρές ψάχνουν την ημερομηνία.

Σημειώνεται πως στην Ουάσιγκτον βρίσκεται έως τη Δευτέρα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μια επίσκεψη που έχει στόχο την προετοιμασία της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον και μιας συνάντησής του με τον Ντόναλντ Τραμπ όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τη χώρα.

Σημειώνεται ότι στις 27 Μαΐου σημειώθηκε το πρώτο τετ α τετ μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό είπε τότε: «Σε παρακολουθώ. Έχετε καταφέρει να ανακάμψετε και αυτό είναι εκπληκτικό. Τα πάτε περίφημα» προσθέτοντας πως «η Ελλάδα είναι μία υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους».