Με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από τον τραγικό θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας αναφέρεται στο έργο και την παρακαταθήκη του.

«Σήμερα, σε μία δύσκολη στιγμή για το Κυπριακό, η διπλωματική παρακαταθήκη του Γιάννου Κρανιδιώτη συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για την ελληνική εξωτερική πολιτική», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, στην οποία τονίζεται ότι «θα συνεχίσουμε, σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, να υπηρετούμε την πολιτική του για μία επανενωμένη Κύπρο, χωρίς στρατεύματα κατοχής και παρεμβατικά δικαιώματα».

Στη συνέχεια τονίζεται: «Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του Ελληνισμού. Πρωτοπόρος και φορέας σύγχρονων ιδεών και αποφασιστικής πολιτικής, παρέμεινε προσηλωμένος στην προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου. Εκ των εμπνευστών της ευρωπαϊκής πορείας της τελευταίας, συνέβαλε καθοριστικά, με συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια, στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».