Άνευ ουσίας και ολίγον πυροτέχνημα χαρακτήρισε το τελεσίγραφο της Eldorado ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, εξηγώντας ότι η αδειοδότηση του έργου στην Ολυμπιάδα έχει ολοκληρωθεί και ό, τι απομένει θα έχει διευθετηθεί τις επόμενες 10 ημέρες.

Στις Σκουριές έχει αδειοδοτηθεί το 60% και έχει συμφωνηθεί να παραπεμφθεί σε διαιτησία τις επόμενες ημέρες από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Αδειοδότηση δεν έχει υπάρξει για τη μεταλλουργική μονάδα αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνεται η εταιρεία, ανέφερε.

«Δεν μπορούν αυτά να συμβαίνουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή η ιστορία είναι 22 χρόνια», ανέφερε ο κ. Σταθάκης και υπογράμμισε: «Φανταστείτε σε μία ευρωπαϊκή χώρα να βγει αύριο μία εταιρεία, πχ στην Γερμανία και να πει ότι «η κυρία Μέρκελ δεν με συνάντησε και μου έδωσε την άδεια».

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ακόμη πως δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης αν ακυρωθεί η επένδυση. Είναι δεδομένη η ευρωπαϊκή νομοθεσία και ανάλογο παράδειγμα υπάρχει στη Ρουμανία, ανέφερε και πρόσθεσε πως η Eldorado δεν έθεσε τέτοιο θέμα.

Το υπουργείο αντιμετωπίζει το ζήτημα με την Eldorado με θεσμικό τρόπο ανέφερε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε συντεταγμένη χώρα με συνέχεια».