«Είναι προφανές ότι την τελευταία περίοδο, τα δύο-τρία χρόνια, αυτή η κυβέρνηση, με διάφορους τρόπους, παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των απλών ανθρώπων με αποτέλεσμα να τραυματίζεται η εικόνα της χώρας», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον realfm 97,8  και σχολιάζοντας την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις εργασίες της στην Χαλκιδική είπε: «Η Νέα Δημοκρατία φταίει για την καθυστέρηση στις τεχνικές άδειες; Η Νέα Δημοκρατία φταίει που η κυβέρνηση δεν απαντάει στις συνεχείς, απανωτές, επιστολές της εταιρίας; Η Νέα Δημοκρατία φταίει που η κυβέρνηση έχει απειλήσει, από τον Δεκέμβριο όπως φαίνεται, με προσφυγή στη διαιτησία χωρίς να έχει αναφέρει τον λόγο; Η Νέα Δημοκρατία φταίει που δεν λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας; Η Νέα Δημοκρατία φταίει για το Ελληνικό, την Κασσιόπη, την Αφάντου, τον Καφηρέα;».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Άρα υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι το αποτέλεσμα που είδαμε αυτή την εβδομάδα είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας, των ιδεοληψιών, των εσωκομματικών διευθετήσεων και της ανικανότητας της σημερινής κυβέρνησης. Αλλά και της αλλεργίας της στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας: «Υπάρχουν μια σειρά από στοιχεία που δείχνουν ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε ξέρει, ούτε μπορεί, ούτε θέλει να φέρει επενδύσεις. Εξηγούμαι: Οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων είναι μειωμένες σημαντικά σε σχέση με πέρυσι. Άρα η κυβέρνηση δεν δαπανά για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Η φορολογία, κομβικό στοιχείο για να προσελκύσουμε επενδύσεις, ξένες και εγχώριες, μικρές και μεγάλες, είναι αυξημένη.

Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι αυξημένες. Η πιστωτική συρρίκνωση συνεχίζεται και διογκώνεται αφού οι καταθέσεις δεν επιστρέφουν, που έφυγαν, πέταξαν από το τραπεζικό σύστημα κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, αυτά δηλαδή που οφείλει το κράτος στον μικρομεσαίο επιχειρηματία, έχουν αυξηθεί. Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, για να προσελκύσουμε επενδύσεις, είναι αργή και χαμηλή. Διαρθρωτικές αλλαγές δεν υλοποιούνται και συνεχώς αυτή η κυβέρνηση θέτει εμπόδια σε επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις».