Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο-Λύκειο του πολύπαθου Καλάμου.

Οι καθηγητές οι μαθητές οι ιερείς και τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης περίμεναν την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου καθώς πρόκειται για μια περιοχή η οποία δοκιμάστηκε όσο λίγες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου αποκάλυψε ότι κατά τις δραματικές μέρες και νύχτες των πυρκαγιών, ο Παυλόπουλος ήταν αυτός που τηλεφωνούσε κάθε μισή ώρα για να μάθει εξελίξεις. «Και μου απαγόρευσε να το πω δημοσίως αυτό, αλλά σήμερα του το οφείλω και πρέπει να το πω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλίππου.

Ο κ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά, σημείωσε ότι πρόθεσή του είναι να μεταδώσει στα παιδιά την θέληση για ζωή και δημιουργία, μετά από αυτή την μεγάλη δοκιμασία.

«Να πάρετε απ’αυτή την καταστροφή, αυτό το παράδειγμα της αντίστασης στην καταστροφή, της θέλησης για ζωή, της θέλησης για δημιουργία. Και μπορείτε να δημιουργήσετε. Μην υποτιμάτε τις δυνάμεις σας. Τούτος ο Λαός έχει τεράστιες δυνάμεις. Το πιστεύω, το ξέρω πραγματικά. Όταν θέλει κανείς να προχωρήσει δεν τον σταματάει τίποτα, όσο ταπεινή και αν είναι η καταγωγή του» επισήμανε.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η γνώση δεν αντικαθίσταται με τίποτα.

«Το διάβασμα που πρέπει να κάνετε δεν αντικαθίσταται. Και, κυρίως, μην μείνετε στην πληροφορία. Είσθε μια γενιά που έχει άπειρη πληροφορία. Μην μείνετε σ’αυτήν. Μετατρέψτε μαζί με τους δασκάλους σας αυτή την πληροφορία σε γνώση. Κάνετε την γνώση σοφία, πνεύμα. Μην θεωρήσετε ότι αυτή η γνώση που παίρνετε εδώ στο σχολειό είναι ένα βάρος. Θα με θυμηθείτε όσοι προχωρήσετε. Αυτή η “ταπεινή” – ας το πω έτσι – πληροφορία και γνώση που παίρνετε εδώ, θα σας ακολουθεί σε όλη σας την ζωή. Η βάση για την επιστήμη του μέλλοντος είναι η γνώση που αποκτάτε μέσα σ’αυτό το σχολείο. Σας παρακαλώ πολύ διαβάστε και αγαπήστε αυτό που διαβάζετε. Πάρτε την πληροφορία και βάλτε την στις σωστές διαστάσεις της ζωής. Κάντε την εργαλείο για να οξυνθεί το πνεύμα σας και να δημιουργήσει εκείνα που μπορεί να δημιουργήσει. Δεν είναι δύσκολο» είπε, μεταξύ άλλων.