Για ένα «σχολείο ανοιχτών οριζόντων και όχι χαμηλών προσδοκιών» έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία παρέστη στον αγιασμό στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού και ευχήθηκε «καλή σχολική χρονιά».

«Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και προκοπή σε όλους. Στους μαθητές, στις οικογένειές τους, που εύχομαι να τα καμαρώνουν πάντα όπως επιθυμούν και στους δασκάλους που πρέπει να έχουν την δύναμη για να στηρίξουν τα παιδιά. Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί θέλουμε να μιλήσουμε όχι μόνο με τις ευχές μας», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Και στη συνέχεια τόνισε: «Θέλουμε να πούμε ότι στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται για ένα καλύτερο σχολείο που εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά αλλά αναγνωρίζει και την αξία. Θέλουμε ένα σχολείο ανοιχτών οριζόντων και όχι χαμηλών προσδοκιών.

Και αυτό ακριβώς συμβαίνει στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Κορδελιού. Επέλεξα να σταθώ εδώ, μπροστά σε αυτή την σκάλα με τα μηνύματα αγάπης, φιλίας, δημοκρατίας, δημιουργίας, ανοιχτής κοινωνίας που έχουν γράψει τα ίδια τα παιδιά. Αυτό το μήνυμα θέλω να περάσει έξω από τους τοίχους αυτού του σχολείου. Σε όλη την ελληνική κοινωνία γιατί μαζί χέρι- χέρι οι Έλληνες μπορούμε να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα δυνατή, δημοκρατική, ισχυρή. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Καλή χρονιά».

Νωρίτερα, κατά την τελετή του αγιασμού η κ. Γεννηματά απευθύνθηκε χαιρετισμό προς τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς, λέγοντας ότι θέλει να στείλει το μήνυμα τους από αυτό το διαπολιτισμικό σχολείο, σε όλη τη χώρα. Την κ. Γεννηματά συνόδευαν ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου και οι βουλευτές Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Γιώργος Αρβανιτίδης. Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ευόσμου – Κορδελιού, Πέτρος Σούλας σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Γεννηματά επισκέπτεται την περιοχή και την ευχαρίστησε για τις παρεμβάσεις της.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας και εξέφρασε τις ευχές του προς τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς, τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά.