«Δεν είναι ευχάριστη η αποχώρηση της Eldorado από την Ελλάδα αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει εάν τηρείται η νομοθεσία» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στο πάγωμα των επενδύσεων και των εργασιών από την εταιρεία στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως εάν σεβαστούν τους κανόνες που θα πείσουν πως η επένδυση δεν θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Χαρούμενος θα ήμουν πάρα πολύ εάν η εταιρεία επιβεβαίωνε πως δεν υπάρχει περιβαλλοντική καταστροφή για την περιοχή της Χαλκιδικής. Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις χρειάζεται η χώρα. Μακάρι να καθίσουν στο τραπέζι και να συνεχιστεί η επένδυση».

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος σημείωσε: «οι ΑΝΕΛ στις εκλογές είχαμε ως σύνθημα το “αναγκαίο καλό”. Αυτό συμβαίνει σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μας είναι πολύ έντιμη και οι απόψεις μας έχουν γίνει απόλυτα σεβαστές. Αυτά τα τρία χρόνια που είμαστε μαζί με τον κ. Τσίπρα δεν έχουμε φτάσει ούτε μία φορά σε ένταση. Φυσικά και έχουμε διαφωνίες με υπουργούς αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου».

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος και ιδίως για τα ακίνητα που δεν παράγουν εισόδημα. Μακάρι να μπορούσαμε να τον καταργούσαμε εχθές. Με την πολιτική που ακολουθείται όμως σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να τον καταργήσουμε» σημείωσε ο κ. Καμμένος σε ερώτηση αναφορικά με το τι πιστεύει σήμερα αναφορικά με την συγκεκριμένη φορολογική πρακτική.