Στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και του περιορισμού των δημοσίων δαπανών, εστιάζει η Ένωση Κεντρώων σχολιάζοντας την έλευση Μακρόν και μαζί με αυτόν, των ξένων επενδυτών.

Συγκεκριμένα με τη φράση «με ωραία και παχιά λόγια, αλλά και με επικοινωνιακά σόου, οι ξένοι επενδυτές δε θα ρισκάρουν» η Ένωση Κεντρώων σχολιάζει την επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα, σημειώνοντας ωστόσο: «Μακάρι, η ανάπτυξη να είχε ξεκινήσει και να είχαμε απτά αποτελέσματα. Δυστυχώς, οι επενδυτές δεν θα έρθουν να βάλουν τα χρήματα τους σε μια χώρα που η κυβέρνηση δεν κάνει μεταρρυθμίσεις και δεν περιορίζει τις δημόσιες δαπάνες».

Η Ένωση Κεντρώων επαναλαμβάνει το αίτημα για οικουμενική κυβέρνηση, λέγοντας: «Η χώρα χρειάζεται μεγάλη οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών, σταθερό φορολογικό σύστημα και βούληση για μεταρρυθμίσεις. Προς τα παρόν, αυτά δεν υπάρχουν».

Αναφορικά με την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, η Ένωση Κεντρώων εκτιμά:

«Η κυβέρνηση υπερτόνισε το ζήτημα της επίσκεψης Μακρόν στην Αθήνα, ως εάν τα αποτελέσματα θα ήταν θεαματικά και καταλυτικά υπέρ της Ελλάδος. Σαφώς και είναι σημαντικό, ένας πρόεδρος μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας να μας επισκέπτεται και να λέει καλά λόγια. Όμως στην πολιτική, αν ο κ. Τσίπρας κυνηγάει άπιαστα πουλιά, την προσμονή διαδέχεται η απογοήτευση.

Μακρόν και Τσίπρας είναι δυο διαφορετικοί άνθρωποι, ο μεν κ. Μακρόν λέει στο λαό του αλήθειες και έγινε αντιπαθής, ο δε κ. Τσίπρας έφαγε χρόνο από την Ελλάδα για να αποσπάσει την συμπάθεια του λαού και τώρα πέφτει από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο. Η πολιτική δεν θέλει ούτε μεγάλα λόγια, ούτε ενθουσιασμούς, θέλει μέτρο και ειλικρίνεια».