Στην Ολομέλεια της Βουλής βρίσκεται προς συζήτηση σήμερα το νομοσχέδιο για την προστασία των εργαζόμενων, το οποίο έχει ήδη ψηφιστεί επί της αρχής από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, επί του θέματος, προκλήθηκε ένταση, με το που αυτή ολοκληρώθηκε.

Αφορμή στάθηκε η έναρξη των πλειστηριασμών, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να υποστηρίζει ότι το κόμμα του θα επιχειρήσει να βγάλει τον εν λόγω νόμο αντισυνταγματικό. Στη συνέχεια και ολοκληρώνοντας την ομιλία του, χρησιμοποίησε χουντικό σύνθημα «Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών», για να ανάψουν τα αίματα στο κοινοβούλιο.

Αυτό προκάλεσε τα έντονα χειροκροτήματα και της επιδοκιμασίες στην πλευρά της Χρυσής Αυγής, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, φώναζε: «Η Χούντα είναι εδώ».

Η προεδρεύουσα της συνεδρίασης, Τάσια Χριστοδουλοπούλου, απάντησε στον βουλευτή της ΧΑ: «Ανατριχιάσαμε, κύριε Λαγέ. Πού το θυμηθήκατε αυτό τώρα; Είναι δυνατόν; Τέτοιες εκφράσεις της Χούντας μέσα στην Ελληνική Βουλή; Αυτό είναι πρωτάκουστο. Σας παρακαλώ, μην το ξανακάνετε αυτό».