Τα χαρτιά του άνοιξε ο Γιώργος Παπανδρέου αναφορικά με την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, μιλώντας στη συνεδρίαση του Προσωρινού Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Ξέρω ότι πλανάται το ερώτημα για τη δική μου στάση στις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές αυτής της νέας προσπάθειας, της Συμπαράταξης.

Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ότι δεν διεκδικώ πόστα αλλά θα συμβάλω τα μέγιστα να πετύχει αυτή η υπόθεση», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Η μορφή, η κατεύθυνση, οι δομές, η ιστορική αφήγηση, οι πολιτικές, είναι ακόμα προαπαιτούμενα για την επιτυχία του εγχειρήματος. Εκεί θα πρέπει να αφιερώσουμε τις δυνάμεις μας και να αποτελέσουμε τον αξιόπιστο εγγυητή μιας νέας πορείας», τόνισε ακόμη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Πολλές ήδη και οι υποψηφιότητες. Απαιτείται νηφαλιότητα και καθαρή ματιά, μακριά από πρόσκαιρες εντυπώσεις και τακτικισμούς».

«Το ενδιαφέρον μου το στρέφω στη μεγάλη εικόνα. Στις ευρύτερες απαιτήσεις του τόπου αλλά και της παράταξης. Με γνώμονα αυτήν θα πορευτώ», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Τετάρτη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Μαζί να αναλάβουμε το βάρος της ευθύνης μιας νέας πορείας, απέναντι στα ψέματα και το λαϊκισμό. Μαζί να διαμορφώσουμε την πρόταση διακυβέρνησης της χώρας που θα προτείνουμε στον ελληνικό λαό. Να διαμορφώσουμε μαζί τη νέα συμφωνία με τους πολίτες της χώρας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «πρώτοι εμείς, με το παράδειγμά μας, τις παλιές νοοτροπίες και πρακτικές, ώστε ο κόσμος να πιστέψει στο όραμα της δίκαιης κοινωνίας με ενιαίους κανόνες για όλους. Να ονειρευτούμε και να δουλέψουμε για την Ελλάδα του 2030».