Αυστηρό μήνυμα στην παλιά φρουρά της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης με το θεαματικό κόψιμο της υποψηφιότητας του υιού του Γιάννη Τραγάκη από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

«Στη Νέα Δημοκρατία όλοι κρίνονται κι αξιολογούνται. Κανείς δεν ορίζεται μόνος του υποψήφιος βουλευτής», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η κίνηση αυτή του του προέδρου της ΝΔ στέλνει μήνυμα για τις υποψηφιότητες και για την ανανέωση του κόμματος, κάτι που ο ίδιος έθεσε ψηλά στην ατζέντα.

Μάλιστα ο κ. Τραγάκης εκλέγεται βουλευτής από το 1974 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και είναι ο αρχαιότερος βουλευτής του κόμματος, ενώ ο ίδιος είχε προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η Ν.Δ. θα αναζωογονηθεί από το οξυγόνο της κοινωνίας. Δεν θα προστεθούν στελέχη του κομματικού σωλήνα. Θα ενταχθούν πρόσωπα που θα φέρνουν έναν νέο αέρα στην πολιτική». Αυτό έλεγε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης πρόσφατα, γεγονός που από ότι φαίνεται θέλει να περάσει και στην πράξη.

Άλλωστε το στοίχημα για τον κ. Μητσοτάκη, που ανακοίνωσε τη δημιουργία του μητρώου στελεχών τον περασμένο Οκτώβριο, είναι καθαρά προσωπικό και μεγάλο.

Βασική επιδίωξη της δημιουργίας του μητρώου ήταν εξαρχής να σηκώσει ανθρώπους από τον καναπέ και να τους κάνει να κινητοποιηθούν.

Έτσι αποφάσισε να κόψει τον υιό του Γιάννη Τραγάκη καθώς ο πατέρας του προεξόφλησε την υποψηφιότητά του. Βέβαια στη συνέντευξη που έδωσε ο κ Τραγάκης φαινόταν ότι είχε συμφωνήσει με τον κ. Μητσοτάκη να αποσυρθεί και να κατέβει στην πολιτική ο γιος του.

Ο λόγος για τον οποίο τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας για τις επόμενες εθνικές εκλογές ο Παναγιώτης Τραγάκης, είναι επειδή ο πατέρας του γνωστοποίησε δημοσίως την υποψηφιότητα του.

Ο Γιάννης Τραγάκης είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά ότι θα αποσυρόταν ο ίδιος από την πολιτική και στη Β’ Πειραιώς θα έθετε υποψηφιότητα ο γιος του.

«Έχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί», δήλωσε ο βουλευτής σε συνέντευξή του.«Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ περιφέρεια Πειραιά – που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές – θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά», είχε αναφέρει ειδικότερα ο κ. Τραγάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ανακοινωθεί επίσημα ότι κόβεται ο Παναγιώτης Τραγάκης από τα γαλάζια ψηφοδέλτια, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον πατέρα του και τον ενημέρωσε σχετικά με την απόφαση του.