«Είναι μεγάλη η χαρά μας καθώς παραδίδουμε οδικό έργο στρατηγικής σημασίας για την Ήπειρο, ένα έργο που βγάζει από την απομόνωση την Δυτική Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού.

«Ένα όραμα για χιλιάδες πολίτες μιας ξεχασμένης γωνιάς της πατρίδας μας παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο αυτό δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ανάπτυξη, στο εμπόριο, στον τουρισμό και θα παίξει ρόλο στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα βρισκόμαστε όλοι εδώ και γιορτάζουμε μαζί, τα έργα αυτά ανήκουν στους πολίτες είναι καθήκον των κυβερνήσεων να διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε όλους όσοι έκαναν πράξη την ολοκλήρωση των έργων, σημειώνοντας πάντως πως τα έργα ξεκίνησαν το 2006 και ολοκληρώνονται σήμερα από την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση καταφέρνει να αποδείξει πως τα μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν και δίνουν πνοή στους πολίτες μπορούν να συμβαδίζουν με το δημόσιο συμφέρον και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσιπρας έκανε αναφορά στο σημαντικό αγαθό της οδικής ασφαλείας, τονίζοντας πως η χώρα μας κατείχε ορισμένα από τα πιο θλιβερά ρεκόρ, που οφείλονταν -πέραν από την οδική συμπεριφορά- και στο κακό οδικό δίκτυο. Χαρακτήρισε τους δρόμους «καρμανιόλες» που κόστισαν τη ζωή πολλών ανθρώπων.

«Επισημάνω ότι η συμβολή της Ιόνιας Οδού στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής θα μεγιστοποιηθεί έαν ενταχθεί σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό περιφερειακής ανάπτυξης» είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στη σύνδεση με Πρέβεζα και Αγρίνιο.

«Στο επόμενο διάστημα θα ξανάεπισκεφτώ την Ήπειρο για να συζητήσουμε όλοι, στα πλαίσια του Περιφερειακού Συνεδρίου», ανακοίνωσε και πρόσθεσε πως «θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για περιφερειακές υποδομές και παραγωγικές δυνατότητες σε αυτούς τους τομείς στην ευρύτερη περιοχή».

«Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης και του τουρισμού για τα Γιάννενα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «εκ των πραγμάτων τα Γιάννενα γίνονται κόμβος και μέσω του αεροδρομίου» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Λύσαμε ένα χρόνιο πρόβλημα για τις εγκαταστάσεις του ανεφοδιασμού και θα έρχονται πτήσεις τσάρτερ για ανεφοδιασμό».

«Η χώρα βρίσκεται για τα καλά σε πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση», είπε ο Αλέξης Τσιπρας και αναφέρθηκε στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Στόχος είναι η νέα Ελλάδα να είναι απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος, μια Ελλάδα που θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και θα σχεδιάζει το μέλλον για τους νέους ανθρώπους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως οι νέοι άνθρωποι «μπορούν να αντλήσουν από τα πλεονεκτήματα της χώρας και να μείνουν εδώ η και να επιστρέψουν όσοι έχουν φύγει».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι η εμπέδωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και επανέλαβε πως η χώρα αλλάζει σελίδα και προχωρά η ανάκαμψη με όρους δίκαιης ανάπτυξης.