Την άποψη ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, όπως και ο Σαλβαδόρ Αλιέντε, εξέφραζαν την ανάγκη μιας μεγάλης αλλαγής στις κοινωνίες που απευθύνονταν, αντιμετωπίζοντας σφοδρές αντιδράσεις από το προϋπάρχον σύστημα, κάτι που συμβαίνει και σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Βίτσας.

«Σαν σήμερα πήρε ο Αλιέντε την κυβέρνηση στην Χιλή και συνέβησαν τα ίδια πράγματα με διαφορετικό αποτέλεσμα» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας. «Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα που έβλεπε ότι η αλλαγή πρέπει να πάει πολύ πιο πέρα και να έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά (…) η γέννηση του κόμματος είναι καλή ευκαιρία να το πεις αυτό το πράγμα, γιατί δεν υπάρχει ιδιοκτησιακή διαδικασία» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο σήμερα, έκανε λόγο για αλλαγή στο μεταπολιτευτικό σύστημα. «Η κοινωνία ήθελε να υπερβεί το τρίγωνο της διαπλοκής» τόνισε.

Ο Δημήτρης Βίτσας έκανε λόγο για «καινούργια προσπάθεια αλλαγών σήμερα, όταν δόθηκε μια μάχη που έφτασε σε τέλος τον Ιούλιο του ’15 και επαναβεβαιώθηκε με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.