Αυστηρό μήνυμα στον έλληνα πρωθυπουργό, Λ.Παπαδήμο αναμένεται να απευθύνουν την πρώτη εβδομάδα του 2012 τα στελέχη της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το «Πρώτο Θέμα», η επιστολή θα μεταφέρει το μήνυμα «εσείς όπως πάτε θα χρεοκοπήσετε μέσα στο 2012.

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ήδη γνωστοποιηθεί στον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Η τρόικα και ο Ράιχενμπαχ θα έρθουν στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, και θέλουν, ενόψει της έλευσής τους, να γίνουν κατανοητά από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς κυρίως δύο πράγματα:

1. Να εφαρμοστεί αμέσως η εφεδρεία και να μπουν μπροστά οι οριστικές απολύσεις στο Δημόσιο. Η εφεδρεία έχει αναγνωριστεί απ’ όλους πλέον, ότι έχει μετεξελιχθεί σε φιάσκο, γεγονός που φέρνει ακόμη πιο κοντά τις απευθείας απολύσεις προσωπικού. Σε πρώτη φάση εκτιμάται ότι θα απολυθούν 80.000 υπάλληλοι.

2. Να ανοίξουν αμέσως τα κλειστά επαγγέλματα. Κορυφαία στελέχη της τρόικας και της Ομάδας Δράσης λένε ευθέως ότι στην Ελλάδα ακούνε τον ήχο της σιωπής για τα νέα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση και εξηγούν ότι οι επόμενε δόσεις του δανείου προς τη χώρα μας «δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες».