Με αφορμή τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για ανάπτυξη της τάξεως του 0,8%, το Ποτάμι εξαπολύει με ανακοίνωσή του επίθεση προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για πραγματικότητα που είναι «σε μεγάλη απόσταση από τα παχιά λόγια» του Αλέξη Τσίπρα και ότι οι αριθμοί τον διαψεύδουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2017 το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση. Το πρώτο εξάμηνο του έτους η οικονομία αναπτύχθηκε με το «ασθενικό» 0,6%. Το 2,7% που προέβλεπε ο προϋπολογισμός τον περασμένο Δεκέμβριο μοιάζει μακρινή ξεθωριασμένη ανάμνηση ενώ ακόμη και ο στόχος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για ανάπτυξη 1,8% απομακρύνεται επικίνδυνα. Όλα αυτά δεν είναι απλά στατιστικά στοιχεία. Πίσω από κάθε μονάδα χαμηλότερης ανάπτυξης κρύβονται δεκάδες χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας και περισσότεροι φόροι για όσους έχουν απομείνει να παράγουν.

Για κάθε 1% το κράτος χάνει €1 δισ. από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Η απόκλιση από τους στόχους δεν οφείλεται σε καμιά συγκυρία. Η υπόλοιπη Ευρώπη αναπτύσσεται. Η απόκλιση οφείλεται στην ανικανότητα και τις ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η αμείλικτη πραγματικότητα είναι σε μεγάλη απόσταση από τα παχιά λόγια περί ανάπτυξης και τις επικοινωνιακές φιέστες του κ. Τσίπρα. Όλο και περισσότεροι, από εκείνους που κάποτε τον πίστευαν, το διαπιστώνουν πλέον καθημερινά».