Ζήτημα εθνικής επιβίωσης για τη χώρα μας χαρακτήρισε την προσέλκυση ξένων επενδύσεων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι, παρά την κρίση, η αντιεπενδυτική νοοτροπία, που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν έχει αλλάξει. Και δεν έχουμε καταλάβει ότι για την πατρίδα μας είναι ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας. Είναι θα έλεγα ζήτημα εθνικής επιβίωσης να μπορούμε να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις», δήλωσε στον Αθήνα 9,84, με αφορμή το δικαστικό μπλόκο από την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας στην επένδυση της ιταλικής Enel στον Καφηρέα.

Όπως είπε, «μόνο έτσι θα γεννηθούν πραγματικές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, που θα κρατήσουν τα παιδιά μας εδώ, αλλιώς η Ελλάδα θα σβήσει».

«Να επικρατήσει και στο ΣτΕ αυτή η ιδέα»

Ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε και προς το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, λέγοντας ότι «πιστεύω θα πρέπει και στο ΣτΕ από εδώ και μπρος να επικρατήσει αυτή η ιδέα, ότι οι επενδύσεις είναι ζήτημα εθνική επιβίωσης. Εάν δεν προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις, τα επόμενα 25 χρόνια η Ελλάδα θα έχει σβήσει, δε θα έχει μείνει ένα νεαρό παιδί στην Ελλάδα. Θα είναι όλα έξω».

«Πρέπει να καταλάβουμε πια ότι ζούμε σε έναν ανοιχτό κόσμο, ό,τι κάνουμε το μαθαίνουν έξω. Όταν βλέπουν οι επενδυτές ότι οι προηγούμενοι ήρθαν στην Ελλάδα κι έμπλεξαν, δε θα έρθουν στην Ελλάδα, θα πάνε στην Τουρκία, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία. Δεν περιμένουν τα λεφτά εμάς. Δεν το έχουμε καταλάβει αυτό. Ακόμα νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος και ο περιούσιος λαός. Ούτε το κέντρο του σύμπαντος είμαστε, ούτε ο περιούσιος λαός είμαστε».