Ανακοίνωση σχετικά με την εισφορά που θα κληθεί να πληρώσει μερίδα των ελεύθερων επαγγελματιών για το εφάπαξ και το επικουρικό τους εξέδωσε η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Μέσω αυτής, καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης η οποία «δημεύει πια απροκάλυπτα το εισόδημα του πιο παραγωγικού τμήματος της οικονομίας» και ότι στόχος της είναι «η κοινωνική ισοπέδωση μέσω της φτωχοποίησης».

Εν συνεχεία προσθέτει: «Πριν καλά-καλά συνέλθουν από τα χαράτσια της εφορίας 250.000 επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται από τον Σεπτέμβρη να δώσουν αναδρομικά επιπλέον 11% του εισοδήματός τους για πρόσθετες ασφαλιστικές εισφορές (επικούρησης και εφάπαξ)».

Επιπλέον, η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση επιτίθεται με το τσουνάμι κατασχέσεων ακόμη και για οφειλές κάτω από 5.000 €. Ο μύθος των ελαφρύνσεων και των “χαμογελαστών προσώπων” έχει καταρρεύσει. Όλοι, πλέον, συνειδητοποιούν και την ανικανότητα και την αναλγησία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».