«Ο “πολιτικός εξόριστος” και βουβός ως βουλευτής Πύρρος Δήμας, αναμασά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τα επιχειρήματα του “6 μηνών πολιτικού κρατούμενου”…», σχολιάζει στο Twiiter ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Πύρρος Δήμας σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, με τίτλο «Οι άριστοι που δεν τιμούμε», αναφέρεται στα θέματα των μαθητικών παρελάσεων και την επιλογή σημαιοφόρου. Ειδικότερα, διατύπωσε τη διαφωνία του με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ο σημαιοφόρος να γίνεται με κλήρωση και υποστήριξε πως η σημαία στις παρελάσεις πρέπει να παραδίδεται στον καλύτερο. «Είχα την τιμή να είμαι δύο φορές σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν επρόκειτο να την αποδεχθώ αν ήταν προϊόν τύχης» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε: Η θέση του σημαιοφόρου είναι είναι, πάνω απ’ όλα, εκείνη του ηγέτη. Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «δεν μπορείς να επιλέξεις τους ηγέτες σου με κλήρωση, αν και, για να είμαι ειλικρινής, καμία φορά πιστεύω ότι η τύχη θα τα κατάφερνε καλύτερα από εμάς». Επισήμανε επίσης πως υπάρχουν πολλά πεδία αριστείας, «δεν είναι μόνο η βαθμολογική επίδοση».