«Απαιτούνται προοδευτικές τομές και όχι ιδεοληψίες» τόνισε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «καταργούν την αριστεία αντί να καταργήσουν τις “στρατιωτικού τύπου” μαθητικές παρελάσεις». Ο ίδιος υποστήριξε ότι «υπάρχει προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας από την κυβέρνηση σε θέματα ιδεολογικού χαρακτήρα, τα οποία πιστεύει ότι την ευνοούν. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο βεβαίως».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ μένει προσκολλημένος στις εμμονές του και δεν προχωρά ούτε στο πεδίο βασικών προοδευτικών αλλαγών που δεν έχουν καμία σχέση με τα μνημόνια» και αναφερόμενος στο θέμα του ασύλου τόνισε ότι «το άσυλο είναι άσυλο ιδεών, δεν μπορεί να είναι άσυλο παραβατικών ενεργειών. Άλλη μια ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, στη συνέντευξή του, κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «όλα γίνονται για την καρέκλα της εξουσίας», ενώ άσκησε σκληρή κριτική σημειώνοντας: «εδώ μιλάμε για μια κυβέρνηση, για τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία πλέον υπάρχει εθνικολαϊκιστική ώσμωση με τους ΑΝΕΛ.

Τέλος, αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει καταθέσει στο τραπέζι του διαλόγου την πρόταση του για ένα νέο ενιαίο κόμμα της κεντροαριστεράς με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, και έχει επισημάνει ότι αν υπάρχουν διαφωνίες, όλα αυτά θα πρέπει να λυθούν από τη βάση της κεντροαριστεράς.