Την πρόθεσή του να καταργήσει το νόμο που ψηφίζεται σήμερα για την Παιδεία έκανε γνωστή στην παρέμβασή του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ενώ έκανε αναφορά και στην πρόσφατη επιδρομή του Ρουβίκωνα και εξαπολύοντας πυρά στον Νίκο Βούτση.

Συμβαίνουν τόνισε «πρωτοφανή πράγματα εντός και εκτός του κτηρίου της Βουλής. Το προαύλιο της Βουλής δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρο για κάθε είδους διαμαρτυρίας και όταν η αστυνομία κάνει την δουλειά της να εγκαλείται από τον πρόεδρο της Βουλής ότι περιορίζει την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία. Αναρωτιέμαι αν στην θέση του Ρουβίκωνα – θυμίζω ότι στα Εξάρχεια παρέλαυνε ομάδα με καλάζνικοφ – ήταν μια άλλη ομάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι «το ερώτημα ρητορικό κ. Βούτση σας έχω αποστείλει επιστολής για την λειτουργία κοινοβουλίου. Δεν μου δώσατε απάντηση ενώ γι αυτό το θέμα σπεύσατε να μου απαντήσετε. Το θέμα αυτό θα το ξανασυζητήσουμε σε λίγο καιρό».

«Το νομοσχέδιο που ψηφίζετε σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν. Από το παρελθόν έρχονται και οι αντιλήψεις που το νομοσχέδιο αυτό επιβάλλει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δυστυχώς με την ανοχή του Προέδρου της Βουλής , ο οποίος είναι πια συνένοχος», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το νομοσχέδιο υποβαθμίζει τα Πανεπιστήμια, που επαναφέρει τον αναχρονισμό του ασύλου και τον κρατισμό.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα για το νομοσχέδιο, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ όπως είπε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αδυνατεί να υπολογίσει το κόστος για τις περισσότερες διατάξεις.

Στο άσυλο έχουμε τεράστιο πισωγύρισμα. Προβλέπεται αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρχών μόνο για κακουργήματα. «Ποιος θα το αποφασίσει αυτό;», αναρωτήθηκε. Ποιος ωφελείται και ποιος προστατεύεται;

«Προστατεύετε τα εγκληματικά στοιχεία, που έχουν ως ορμητήριά τους τα ΑΕΙ. Με ποιο δικαίωμα μετατρέπετε τα Πανεπιστήμια σε άβατα ανομίας;», αναρωτήθηκε.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.