Ξεκίνησε την Δευτέρα στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν σκληρή κριτική στις προτεινόμενες αλλαγές.

Η ΝΔ έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ η Φώφη Γεννηματά θα παρουσιάσει την Τρίτη την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αποφασισμένος «να μην κάνει πίσω ούτε ένα εκατοστό» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη διάρκεια παρέμβασής του στη Βουλή.

«Η προσπάθειά μας, η επιμονή από την οποία δεν θα κάνουμε πίσω ούτε ένα εκατοστό είναι να καθιερώσουμε ακαδημαϊκούς κανόνες στο τοπίο που απορρυθμίστηκε με έναν καταστροφικό τρόπο για τα πανεπιστήμια. Θα ξαναμπεί μια τάξη με βάση τους ακαδημαϊκούς κανόνες» ανέφερε ο υπουργός για να προσθέσει σκωπτικά απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Νομίζω ότι όταν ακούτε για ακαδημαϊκούς κανόνες κάτι παθαίνετε».

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να γίνει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει και θα προκαλέσει πιθανότατα και την απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.