Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι τελευταίες αποκαλύψεις για τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα το 2015, αλλά πριν από τις εκλογές.

Με 39 λέξεις απαντάει το Μέγαρο Μαξίμου στην αντιπολίτευση για τις νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη.

Το πρωθυπουργικό γραφείο επιλέγει να απορρίψει το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τακτική, ελλείψει πολιτικού αφηγήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Από τη μέρα που έκλεισε η συμφωνία για χρέος – αξιολόγηση, η ΝΔ ζητάει κάθε βδομάδα και μια καινούργια εξεταστική. Χωρίς πολιτικό αφήγημα, προσπαθεί να το εφεύρει – ματαιοπονούν» αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξόμου.

Καταλήγοντας το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει: «Συνιστούμε ξεκούραση και αναστοχασμό, μήπως και δουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».

«Τα 7 SMS των κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια», σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε την Κυριακή νέα αποσπάσματα από το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών. Σε αυτό, ο κ. Βαρουφάκης παραθέτει τα SMS που αντάλλαξε με τον πρωθυπουργό, αφού τον ενημέρωσε για την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για «τάιμ άουτ» από την ευρωζώνη, με βοήθεια για τη μετάβαση. Στα μηνύματα αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται διατεθειμένος να συζητήσει την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για εκείνη τη «σκοτεινή» περίοδο είναι επιβεβλημένη, σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για τη μεθόδευση του Grexit.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τα πραγματικά σχέδιά του και τη μεθόδευση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη την οποία διαπραγματευόταν με τον κ. Σόιμπλε. Οι νέες αποκαλύψεις καθιστούν επιβεβλημένη την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Να ξέρει, τέλος, ο κ Τσίπρας ότι αντί για το “τάιμ άουτ” που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: Θα εξακολουθήσει να σιωπά ο κ. Τσίπρας;

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητά και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του.

«Τα στόματα ανοίγουν και τα SMS Τσίπρα-Βαρουφάκη βγαίνουν στη φόρα. Ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να σιωπά;», αναφέρει για το θέμα η ανακοίνωση του κόμματος.