Την ανάγκη για νωπή λαϊκή ετυμηγορία της κυβέρνησης ώστε να μπορέσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης του Μαρτίου επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να ολοκληρωθεί το το έργο της κυβέρνησης, το οποίο δεν είναι άλλο από την υλοποίηση του PSI, και μετά η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές.

«Ποιος είναι αυτός που μπορεί να φοβάται τη νωπή λαϊκή εντολή;», διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης, κάνοντας μάλιστα λόγο για μεταφορά των εσωκομματικών προβλημάτων του ΠΑΣΟΚ στο σύνολο της κυβέρνησης και της χώρας.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του τομεάρχη εργασίας της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες ζητούσε χθες την παραίτηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, ο κ. Μιχελάκης τήρησε αποστάσεις και αρκέστηκε να υπογραμμίσει ότι «θα περιμένουμε να δούμε τις αναλογιστικές μελέτες και στη συνέχεια θα κρίνουμε πώς πρέπει να δράσουμε στον τομέα των επικουρικών συντάξεων. Εξάλλου, δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη ή δέσμευση για τις επικουρικές ούτε στο Μεσοπρόθεσμο, ούτε στον προϋπολογισμό. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο αντιδράσαμε στην περικοπή των επικουρικών».