Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως με αφορμή τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια χρησιμοποιεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κομματικούς σκοπούς.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με την κοινωνία, την οποία κορόιδεψε, οργανώνει κομματικές φιέστες και τις βαφτίζει Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια» επισημαίνοντας πως στο πρώτο από αυτά στην Κοζάνη, στη Δυτική Μακεδονία, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, όπως λέει, αρνήθηκε να ακούσει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. «Αντί για διάλογο -που δεν αντέχει- αντιμετώπισε τους εκατοντάδες πολίτες, που διαμαρτύρονταν έξω από την αίθουσα, με αυταρχισμό και αστυνομική βία.

Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» τονίζει η ΝΔ καλώντας τα στελέχη του κόμματος να μην παραστούν σε ανάλογες εκδηλώσεις. «Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.