«H έξοδος της χώρας στις αγορές δεν έρχεται ως πυροτέχνημα αλλά γίνεται με βάση μια σειρά αποφάσεις που έχουν ληφθεί και στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνή κέντρα σε σχέση με την ίδια την οικονομία της χώρας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι». «Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό να είναι ένα προσθετικό στοιχείο στην όλη προσπάθεια, ώστε το καλοκαίρι του 2018 η χώρα να βγει από την επιτροπεία που σημαίνει ότι μπαίνουμε σε έναν δρόμο να βγούμε από την κρίση», παρατήρησε.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν το κράτος, δια του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, προσπαθεί να ελέγξει το πώς συναλλάσσονται οι ιδιώτες, ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι η δουλειά τού υπουργείου ΨΗΠΤΕ είναι να ψηφιοποιεί τη λειτουργία των κοινωνικών και των κρατικών σχέσεων, ώστε να υπάρχει αυτή η διαφάνεια. Άρα συνεργάζεται με όλα τα άλλα υπουργεία αλλά και με τους κοινωνικούς θεσμούς σε αυτή την κατεύθυνση».

«Όσοι ασχολούνται με τη διαφήμιση, γνωρίζουν ότι ο χώρος πρέπει να τακτοποιηθεί. Από τις επιστροφές των πιστωτικών, από το μαύρο χρήμα, το εκτός συναλλαγής χρήμα, το οποίο διακινείται μέσω της διαφημιστικής αγοράς. Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στο πώς τοποθετεί νόμιμα ο καθένας τα χρήματά του», κατέστησε σαφές.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σημερινή ανάρτηση στο twitter του Γιάνη Βαρουφάκη που αναφέρει «η ζητήστε συγνώμη από Σαμαρά, Στουρνάρα ή σταματήστε τους πανηγυρισμούς περί εξόδου στις αγορές», ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι «οι πολιτικές επιλογές που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του είναι ξεκάθαρες και τις ξέρει όλος ο κόσμος. Δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης. Το να προσπαθεί κάποιος να ξαναδικαιώσει τον εαυτό του, μιλάω για τον Γιάννη Βαρουφάκη, δικαίωμά του είναι, αλλά κρίνεται γι’ αυτό που κάνει».

«Στην Ευρώπη δίνουμε μια πολύ μεγάλη μάχη για αλλαγή των συσχετισμών για αλλαγή της πολιτικής πλεύσης. Αυτό είναι όμως το πεδίο εντός του οποίου δίνουμε τη μάχη. Δεν καταδικάζω άλλα κόμματα τα οποία λένε θέλουμε να φύγουμε εκτός Ευρώπης», υπογράμμισε, και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά «τώρα εδώ έχουμε μια διαδικασία που περισσότερο μοιάζει με διαφήμιση προϊόντων που έχουμε βγάλει και μοιάζει ότι «θέλουμε να δικαιωθούμε», μου θυμίζουν κάτι μονογραφίες την περίοδο του εμφυλίου πολέμου που όλοι είχαν πάντα δίκιο».

Τέλος, στα θέματα Δικαιοσύνης, επανέλαβε ότι «το κράτος έχει βασικές αρχές και βασικές λειτουργίες. Και οι τρεις ανεξάρτητες λειτουργικά εξουσίες συγκροτούν το κράτος και επ’ αυτού πρέπει να συμφωνούμε. Η κριτική μπορεί να γίνεται σε συγκεκριμένες αποφάσεις και όχι στο σύνολο των λειτουργιών του κράτους».