Σε αυτοσυγκράτηση κάλεσε τους δικαστές ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και δικαστικών λειτουργών.

Μια ημέρα μετά τις παρεμβάσεις τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του προέδρου του ΣτΕ ο κ. Κοντονής, μιλώντας από τον Κορυδαλλό, καταδίκασε το ύφος της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που έκανε λόγο για φαινόμενα στη Δικαιοσύνη που θυμίζουν Τουρκία και Πολωνία.

«Όλοι όσοι πολύ εύκολα εκδίδουν ανακοινώσεις και παρομοιάζουν τη χώρα μας με άλλες χώρες όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην Δικαιοσύνη και στην υπόθεση της εμπιστοσύνη στην εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και στη διεθνή θέση της χώρας.

Τους παρακαλώ σε αυτοσυγκράτηση. Επειδή οι ώρες που μεσολάβησαν μπορεί κάποιους να τους έκαναν σοφότερους να ανακαλέσουν κατηγορίες που είναι ανυπόστατες, είναι αόριστες και στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια», τόνισε ο υπουργός και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές εμπράκτως, εμπράκτως το τονίζω, υποστηρίζοντας και θεσμικά αιτήματα και κλαδικά αιτήματα των Ελλήνων δικαστών και αυτό θα συνεχίσει να κάνει γιατί αντιμετωπίζει με αίσθημα εμπιστοσύνης το σύνολο των λειτουργών της Δικαιοσύνης, οι οποίοι σε συνθήκες δύσκολες επιτελούν το έργο τους».