Μετά τις ανακοινώσεις που έχουν ανταλλάξει κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, σε δήλωσή του, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, υποστηρίζει: «Για τις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και των οργάνων του, η απάντηση είναι μία: Άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη για μια ακόμα φορά».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σε σχόλιό του είχε τονίσει «Η ίδια η ΝΔ και ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν ευθέως για τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη: Έδωσε ο κύριος Αθανασίου (σ.σ. ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου) χάρη σε έμπορο κοκαΐνης; Ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη συνεργάτες του μετά από καταθέσεις για πιθανό χρηματισμό;».

Ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με μια πράγματι πρωτοφανή ανακοίνωση φαίνεται να αναλαμβάνει και επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση.

Χωρίς ντροπή, ανέλαβε την υπεράσπιση της Ν.Δ. για τις καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και τους συνεργάτες του πρώην δικαστικούς, οι οποίοι φέρονται να αποφυλάκιζαν με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος. Ο κ. Αθανασίου αισθάνεται τώρα προφανώς πιο άνετα, έχοντας την κάλυψη των πρώην συναδέλφων του στην προσπάθειά του να συγκαλύψει τις ευθύνες του για όσα πρωτοφανή του καταλογίζονται».