Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Σινάν Κούρτογλου, που έχασε τη ζωή του στο σεισμό στην Κω, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter, και σημειώνει: «Μοιραζόμαστε τις χαρές και τις λύπες. Ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η φιλία των λαών μας στις δύσκολες στιγμές, δείχνουν το δρόμο για το μέλλον».

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός αναφέρει στις δύο αναρτήσεις του:

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Σινάν Κούρτογλου, του νέου που έχασε άδικα τη ζωή του κατά τη διάρκεια του σεισμού στην Κω.

Μοιραζόμαστε τις χαρές και τις λύπες. Ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η φιλία των λαών μας στις δύσκολες στιγμές, δείχνουν το δρόμο για το μέλλον».

a 2

Επισημαίνεται ότι τα tweets του Έλληνα πρωθυπουργού (και στον διεθνή λογαριασμό του στο Twitter) ήρθαν ως ανταπόκριση στις θετικές δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Οι πόνοι και οι χαρές είναι κοινές με τους γείτονές μας. Η γειτονία επιβάλλει να μοιράζεσαι τον πόνο του γείτονά σου. Και στον ελληνικό λαό ευχόμαστε ‘περαστικά’. Απευθύνουμε με την αφορμή αυτή τους χαιρετισμούς μας στους διοικούντες του».