Απαντώντας στα όσα δήλωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη συνέντευξη Λαφαζάνη, ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας ανταπάντησε σημειώνοντας, «η ΝΔ, επειδή δεν έχει καμιά διαφορά με την καταστροφική μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ -αυτήν άλλωστε εφάρμοσε και ο σημερινός αρχηγός της ως υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ- επιχειρεί με φτηνά προπαγανδιστικά παιχνίδια παραπλάνησης να εμφανισθεί ματαίως ότι κάνει αντιπολίτευση.

Πληροφορώ, λοιπόν», συνεχίζει στη δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, «τη ΝΔ και την ηγεσία της, για να μη ψάχνουν αυτά που οι ίδιοι θεωρούν ως φαντάσματα, ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Βαρουφάκης διέθεταν σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη, προκειμένου να αποφύγουν μια συνθηκολόγηση και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Τα μόνα σχέδια που διέθεταν και επ’ αυτών εργάζονταν στο παρασκήνιο ήταν πώς να αθετήσουν τις αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του τότε ΣΥΡΙΖΑ, για να κρατήσουν την χώρα στο ευρώ. Μακάρι ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας να είχαν ένα σχέδιο εξόδου από το ευρώ και να το εφάρμοζαν, για να μην ρίξουν τη χώρα στην καταστροφική περιπέτεια που διανύουμε και η οποία, όπως φαίνεται, δεν θα τελειώσει ούτε το 2060!», υποστηρίζει ο Π. Λαφαζάνης.

Και επισημαίνει στη συνέχεια: «Οι μόνοι, όμως, οι οποίοι, στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, διαθέταμε πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη, που ήταν και ο μόνος δρόμος για να απαλλαγούμε από την μνημονιακή υποδούλωση, ήταν η αφεντιά μου, το Αριστερό Ρεύμα και η Αριστερή Πλατφόρμα του τότε ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό δεχόμαστε, ως, τάχα, αναχρονιστικά βαρίδια, ένα ανηλεή κοινό πόλεμο από την ομάδα Τσίπρα, τη ΝΔ, το εγχώριο και το ευρωατλαντικό οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο.

Δυστυχώς και λυπάμαι που η ΝΔ στο κυνήγι της ”καρέκλας” της εξουσίας κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή νεομνημονιακή ηγεσία του ήταν και είναι εξίσου φανατικά ευρώπληκτοι με την ίδια, κάτι που από πρώτο χέρι και με ομηρικές μάχες έζησα, ιδιαίτερα την επίμαχη περίοδο του Ιουλίου του 2015.

Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Αλ. Τσίπρας, με την αγαστή βοήθεια της ΝΔ, πρόδωσε και ξεπούλησε το περήφανο ”ΌΧΙ” του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, μόνο και μόνο για να κρατήσει την χώρα μέσα στο ευρώ. Βλέπετε, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μοιάζετε, πλέον, ως μια σταγόνα νερό: θυσιάζετε τη δημοκρατία, την λαϊκή βούληση, την εθνική κυριαρχία και παραδίδετε το λαό και τη νεολαία στη λεηλασία, την ανεργία και τον ξενιτεμό, μόνο και μόνο για να κρατήσετε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και να προασπίσετε τα σκληρά εγχώρια και ξένα συμφέροντα που επωφελούνται από αυτήν την παραμονή», αναφέρει ο Π. Λαφαζάνης.

Και η δήλωσή του καταλήγει με την επισήμανση, «όσον αφορά τις απειλές της ΝΔ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την περίοδο, δεν μας αγγίζουν.

Το αντίθετο, υποστηρίζω και εγώ και η ΛΑ.Ε να γίνουν όχι μια αλλά χίλιες Εξεταστικές Επιτροπές και να διερευνηθούν τα πάντα και προς πάσαν κατεύθυνση εκείνη την περίοδο και όποια άλλη θέλετε. Μόνο που οι απειλούντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μόνοι που θα βγουν στο τέλος κατηγορούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες είναι όλα τα μνημονιακά συνεταιράκια (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που από κοινού, λειτουργώντας ως παρακράτος, κουρέλιασαν το Σύνταγμα, ξεπούλησαν την λαϊκή εντολή και συνήργησαν για να μετατρέψουν ένα περήφανο ”ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα, σε ένα υποδουλωτικό ”ΝΑΙ”».