Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις, το μέλλον της Ευρώπης με έμφαση στην κοινωνική διάσταση, οι εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό και το Brexit, συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Κόνραντ Σουμάνσκι, κατά τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο κ. Κατρούγκαλος στη Βαρσοβία.

Συμφωνήθηκε επίσης η περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ Ελλάδος και Πολωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Κατρούγκαλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συναντήθηκε και τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Μάρεκ Μαγκιερόβσκι, με τον οποίο συζήτησε διμερή θέματα και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ενέργεια και ο αγροτικός τομέας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX, Φαμπρίτσε Λεγγέρι, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συνδρομή του διεθνούς οργανισμού στην αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας και συντονισμού με την FRONTEX. Ο κ. Λεγγέρι χαρακτήρισε υποδειγματική τη συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και πρόσθεσε ότι τα hot spots που βρίσκονται στη χώρα μας είναι υπόδειγμα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.