«Μέχρι και το φθινόπωρο του 2019 μαζί με την ανάκαμψη της οικονομίας θα έλθει και μία θεαματική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούπολης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», εκτιμώντας ότι στη ΝΔ «δεν τους βγήκε το σενάριο της πτώσης της κυβέρνησης και λυσσομανούν».

«Ενώ οι πάντες επισημαίνουν τις θετικές προοπτικές για την Ελλάδα, στην Ελλάδα έχουμε κλιμάκωση έντασης και συγκρούσεων, ποντάρισμα στα αδιέξοδα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρωτίστως και τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης, γιατί δε θέλουν να δεχθούν ότι αυτοί χρεοκόπησαν τη χώρα και την έβαλαν στα μνημόνια και ένα αριστερό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατεί, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση και να περπατήσει σε δρόμου ανάκαμψης και προκοπής» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Επειδή μπαίνουμε σε μία περίοδο σταθεροποίησης και ανάκαμψης, χρειάζεται να υπάρξει και μία εκλογίκευση της πολιτικής αντιπαράθεσης, να κατέβουν οι τόνοι και κυρίως η αντιπαράθεση να στραφεί σε αυτά που απασχολούν τον Έλληνα πολίτη, δηλαδή στις δουλειές, τη μείωση της ανεργίας, τη σταθεροποίηση και βελτίωση του εισοδήματός του, τη δημιουργία βάσιμης ελπίδας ότι τα πράγματα θα φτιάξουν».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ανόητα επιχειρήματα» τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κυβερνητικής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, με αφορμή και την κριτική που ασκήθηκε στη δικαστική απόφαση για την Ηριάννα Β.Λ. «Στο συγκεκριμένο θέμα είναι φανερό ότι καταγράφεται μία μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στο περί δικαίου αίσθημα και στη συγκεκριμένη κατά πλειοψηφία απόφαση του πενταμελούς εφετείου» εκτίμησε και διευκρίνισε: «Η κριτική σε μία συγκεκριμένη δικαστική απόφαση είναι κατά τη γνώμη μου εύλογη και είναι και συνταγματικό δικαίωμα.

Όσοι λένε ότι η κριτική στη συγκεκριμένη απόφαση είναι γενικευμένη επίθεση στη Δικαιοσύνη και ψέματα λένε και ζημιά στη Δικαιοσύνη προκαλούν και ζημιά στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, γιατί μέσα στη συνταγματική μας τάξη, που προβλέπει διάκριση των εξουσιών -επομένως σεβασμό και εφαρμογή όλων των δικαστικών αποφάσεων, είτε συμφωνεί κανείς ή όχι- οργανικό στοιχείο είναι ότι όλες οι εξουσίες -και η νομοθετική και η εκτελεστική και η δικαστική- τελούν υπό την κρίση των πολιτών».

«Τα σπάσανε οι αναρχικοί και κάνανε βανδαλισμούς, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μα με αυτό το επιχείρημα, όταν καιγόταν η Αθήνα μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου το 2008, έφταιγε η ΝΔ, που ήταν τότε κυβέρνηση. Είναι αστείο να χρησιμοποιεί κανείς τέτοια επιχειρήματα, με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πρέπει να βλέπει κανείς την ουσία των πραγμάτων» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας, με αφορμή την ερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ ο ευρωβουλευτής παρατήρησε: «Οι λεονταρισμοί Ερντογάν προσκρούουν σε μία πανίσχυρη ευρύτατη διεθνή στήριξη των δικαίων της Κύπρου, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, παραμένουν λεονταρισμοί. Αυτή τη στιγμή όλος ο διεθνής παράγων και όλος ο διεθνής διπλωματικός χώρος, δεν υπάρχει κανένας που να στηρίζει τη ρητορική Ερντογάν στο θέμα των κοιτασμάτων».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό εξέφρασε την άποψη ότι «Αθήνα και Λευκωσία δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα Ερντογάν μιας ανταλλαγής άκρατης επιθετικής ρητορικής, αλλά πρέπει να κρατήσουμε, ανοιχτό τον δρόμο για τη λύση του Κυπριακού, πρώτον γιατί η χειρότερη λύση είναι η εδραίωση της διχοτόμησης και των τετελεσμένων του Αττίλα και δεύτερον διότι ο διεθνής παράγων με πρωταρχική συμβολή του νέου γγ των ΗΕ, κ. Γκουτιέρες θέλει λύση για το Κυπριακό έντιμη και βιώσιμη».