Για υποκρισία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, αναφορικά με τη νέα δήλώσή του, με την οποία αλλάζει και πάλι, για τέταρτη φορά, την κυβερνητική θέση για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Κύριε υπουργέ, καταλαβαίνουμε την ανάγκη σας να στηρίξετε πλέον τον πρωθυπουργό που μέσα σε μία ημέρα αδειάσατε. Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη ισορροπία των “θέλω” σας μεταξύ των ιδεοληψιών σας και των κομματικών σας συντεχνιών που σχεδιάζουν εις βάρος μαθητών, οικογενειών και εκπαιδευτικών», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν καταλαβαίνουμε, ωστόσο, πώς αναλαμβάνετε τόσο πρόθυμα και μάλιστα ως πανεπιστημιακός δάσκαλος να παίξετε σε κάθε επεισόδιο αυτής της υποκρισίας εις βάρος της νέας γενιάς και της χώρας που χρειάζεται να σχεδιάσει σοβαρά την εκπαίδευσή της για να βγει από την κρίση» προσθέτει.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην «Αυγή» είπε: «Το σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν». Προανήγγειλε επίσης ότι σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από πλευράς του υπουργείου, βάσει της οποίας «από τη δομή του Λυκείου και την ενίσχυση του Εθνικού Απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».